ICA Djurförsäkring Recension

ICA Djurförsäkring inriktar sig enbart till de två vanligaste familjehusdjuren som är hund och katt. Men eftersom många familjer använder sig utav ICAs hemförsäkring och kanske också även deras livförsäkring kan det vara klokt att se över deras förmåner vid samlade försäkringar. Här nedan kan man läsa kortfattat om vad som faktiskt ingår i både ICAs hundförsäkring men även ICAs kattförsäkring.

Lite kort om ICA djurförsäkring

ica djurförsäkring

Beroende på vad för aktiviteter ditt husdjur hittar på om dagarna och dess hälsa har ICA en allmän försäkring som täcker det allra vanligaste skadorna eller problemen som kan tänkas uppstå.

De husdjur som försäkras genom ICA djurförsäkring har alltid fri veterinärvård hos den digitala appen FirstVet. Detta gör att man, nästan närsomhelst på dygnet, kan få tillgång till gratis rådgivning för olika symptom såsom kräkningar, hosta, klåda, ögon- och öronbesvär och mycket mer.

ICAs hundförsäkring har genom Konsumenternas försäkringsbyrå blivit en av de högst rankade försäkringarna. De är mycket tydliga med vad försäkringarna täcker och till vilken grad de täcks. Men de är också tydliga med att man kan lägga till en livförsäkring utöver den allmänna försäkringen om man vill ha en sådan, vilket kan vara bra om djuret av någon anledningen skulle försvinna, insjukna eller till och med behöva avlivas.

Varje kund har dessutom 14 dagars ångerrätt från och med den dagen de tecknar en försäkring för sitt husdjur. Om man skulle tillhöra ett annat försäkringsbolag är det inga problem att byta till ICAs försäkringsbolag.

ICA Hundförsäkring

FörsäkringsbolagTeckna
ICA Försäkringar

Läs mer

  • Karensfri
  • Fri flytträtt
  • Höga betyg
Självrisk:
2000 – 3000 kr
Rabatter:
ICA-bonus
Teckna nu ›

Kom ihåg att du kan använda vår separata undersida och jämföra med andra hundförsäkringar.

Vad täcker försäkringen och vilka förmåner har man?

Från och med att hunden blivit 6 veckor gammal kan en ICAs hundförsäkring tecknas.
Försäkringen innefattar bland annat: Digitala veterinärbesök utan kostnad, karensfri, fri flytträtt men också bra priser som man kan bestämma helt baserat efter sin bästa väns behov och hälsa.

Med ICA Hundförsäkring får man själv välja om man vill försäkra hunden upp till 30 000 kr eller 60 000 kr, man har alltså rätt till att få något av dessa två belopp under ett helt år om hunden skulle bli så pass sjuk att den behöver veterinärbesök eller mediciner. Rehabilitering medföljer helt utan extra kostnader upp till 6000 kr för dem som väljer att ha en hundförsäkring hos ICA.

ICA erbjuder även en livförsäkring som täcker upp till 15 000 kr om hunden är registrerad hos svenska kennelklubben, för hundar som inte är det täcker livförsäkringen upp till 9 000 kr. Dock måste man lägga till en livförsäkring på sin hund som ett tillägg då det inte täcks i den vanliga allmänna försäkringen.

Självrisken betalas en gång var 130 dag som hunden vistas hos veterinären. Fastpris för självrisken ligger på: 2000 kr eller 3000 kr. Det tillkommer även en rörlig självrisk som man kan välja mellan: 15% eller 25%.

ica hundförsäkring

ICA Kattförsäkring

FörsäkringsbolagTeckna
ICA Försäkringar

Läs mer

  • Försäkrad från dag 1
  • Fri flytträtt
  • Höga betyg
Självrisk:
2000 eller 3000 kr
Rabatter:
ICA-poäng
Teckna nu ›

Du vet väl att vi är experter på att jämföra kattförsäkringar?

Vad täcker försäkringen och vilka förmåner har man?

För att försäkra din katt måste den har hunnit bli 6 veckor gammal och innehar precis samma förmåner som hundar, det vill säga: digitala veterinärbesök utan extra kostnad, karensfri, fri flytträtt och bra priser beroende på vad din katt behöver för typ av försäkring.

Veterinärvårdsförsäkringen täcker upp till 30 000 kr eller 60 000 kr beroende på vad för självrisk man väljer. Detta täcker alla veterinärbesök och medicinering ifall katten skadas eller blir svårt sjuk.

Likt för hundar finns det även en livförsäkring för katter som täcker upp till 10 000 kr om katten är registrerad hos SVERAK, om katten däremot inte är det eller är en blandraskatt täcker försäkringen upp till 1000 kr. Viktigt att ha i åtanke är att livförsäkringen sänks med 20% varje år från och med det året katten fyller 8 år. Däremot sänks livförsäkringen aldrig under summan på 1000 kr.

Självrisken betalas en gång var 130 dag som katten behöver vistas hos en veterinär.
Det fasta självriskbeloppet ligger på antingen: 2000 kr eller 3000 kr. Medan den rörliga självrisken finns i två olika procentenheter som är: 15% och 25%.

För- och nackdelar med ICA djurförsäkring för hund och katt

ICA hundförsäkringar har fått mycket goda omdömen det senaste året då man till ett förmånligt pris erbjuder en bra försäkring som även täcker rehabilitering, mediciner och MR & CT röntgen och undersökningar.

Dock finns det även nackdelar som exempelvis att det inte finns ett högre försäkringsbelopp än 60 000 kr, men också att ICA är något sämre på att utfärda bra erbjudanden och rabatter till nya kunder.

En annan sak som också är ganska dålig är att livförsäkringen för katter sänks med 20% varje år från och med det året katten fyller 8 år.

Det som däremot är positivt är att ICA djurförsäkringar har en rabatt som ligger på 10% som täcker om djuret behöver kastreras men också en valprabatt som ligger på 15%.

Är ICA djurförsäkring rätt för mig?

Det viktigaste att tänka på när man väljer en djurförsäkring att se över djurets behov och hälsa. Vill man ha en bra djurförsäkring som täcker det mesta som allmänna skador och sjukdomar är ICA hund- och kattförsäkring lämplig, men om man däremot kanske har ett husdjur med mer besvär, framförallt sådant som är åldersrelaterat kan det vara en idé att se över andra alternativ. Framförallt om man har en katt över 8 år, då ICAs kattförsäkring inte kommer täcka lika mycket som den gjorde i början för din katt.

Däremot erbjuder ICA hundförsäkring MR & CT samt rehabilitering till ett värde av 6000 kr vilket är väldigt bra om hunden någon gång måste röntgas eller har skadat sig rejält och behöver träna upp den delen i kroppen hos en professionell hundvårdare.

ICA djurförsäkringar är mycket bra för både katt- eller hundägare. Det viktigaste är att man noga läser igenom deras villkor och vad de erbjuder för att kunna ge ditt husdjur den mest optimala tryggheten. Upplevs vissa delar som svåra att förstå eller kanske inte verkar helt tillräckliga är det alltid bra att höra av sig till bolaget via telefon och föra en dialog angående djurförsäkringen.

Vanliga frågor om ICA Djurförsäkring

Kan jag få fria digitala veterinärbesök med ICA?

Ja! Alla kunder till ICA djurförsäkring får ringa veterinärer med video eller samtal helt gratis för en konsultation eller receptförnyelse. Ordinarie pris är runt 250 kronor per besök.

Ska jag verkligen välja ICA?

Vi tycker att ICA är ett bra, tryggt och prisvärd val! Därför kan vi rekommendera dig att gå vidare redan idag. Du kan ansöka direkt på internet genom ICAs formulär.

Är ICA djurförsäkring bra?

Enligt flera samlade recensionssidor har ICA djurförsäkring mycket goda betyg och majoriteten av alla kunder verkar nöjda. Vi kan därför få indikationen på att det är ett mycket bra alternativ och du bör kunna gå vidare utan några oroligheter.