Jämför djurförsäkring

När det gäller att skydda din fyrbenta vän så är enbart det bästa nog, vare sig det gäller mat till din guldklimp eller försäkring för att skydda ditt djur om olyckan är framme. Ett plötsligt besök hos veterinären kan bli en dyr historia och har du ingen försäkring på ditt husdjur så kan du glömma den där välfyllda semesterkassa. Att ha en bra djurförsäkring som passar just dina behov är med andra ord otroligt viktigt.

Här på hejförsäkring.se hjälper vi dig jämföra djurförsäkringar och hitta en som passar dina behov bäst genom att lista de mest genuina och trovärdiga bolagen som erbjuder djurförsäkringar på dagens marknad, till det billigaste priset. Istället för att traggla sig igenom all information om djurförsäkringen på bolagets egna hemsida eller hoppa på första bästa erbjudande som i slutet kan stå dig dyrt så kan vi istället erbjuda en enkel överblick där vi listar vad varje enskilt försäkringsbolags erbjuder i sitt paket samt vilka villkor som gäller. Allt för att du ska känna dig trygg och och få en sådan kostnadseffektiv försäkring som möjligt.

Vilken typ av djurförsäkring söker du?

Att tänka på vid val av djurförsäkring

Vid köp av exempelvis hundförsäkring så är det viktigt att ta i beaktning vilken miljö som hunden kommer att befinna sig i. En sällskapshund kräver en annan försäkring än exempelvis en hund som ska bruka i arbete eller om används för avel. En hund som flyttar in i en familj blir allt som oftast som en extra familjemedlem och ska därmed försäkras efter det.

Även för katter så är det viktigt med en bra försäkring, men extra viktigt är det då du har en utomhuskatt i hushållet. En katt som mestadels lever ute och socialiserar sig med katter löper större risk att drabbas av kattrelaterade åkommor, såsom kattsnuva eller kattpest. En inomhuskatt är dock inte befriad från olycka och därmed så krävs det en bra försäkring även för din lilla pälsboll i hemmet.

En liten kanin kan ju bli sjuk den och fastän den annars är billig i drift så kan pengarna lätt springa iväg vid ett veterinärbesök. En smådjursförsäkring är dock inte lika vanligt som en försäkring för en katt eller hund och aktörer som erbjuder den här typen av försäkring är med andra ord begränsade på en annars så livlig marknad.

Är du en lycklig stjärna som äger din egna häst? Grattis, men precis som för andra djur som är det viktigt med en bra djurförsäkring för att kunna hålla din häst frisk och kry utan att behöva tömma plånboken vid plötslig sjukdom. Vid val av försäkring för häst så rekommenderas en livförsäkring som ger veterinärvårdsförsäkring vilket täcker stor del av kostnaden för veterinärbesök. För din säkerhet så finns det även de försäkringar som täcker personolyckor, såsom fall vid ridning eller andra skador som kan uppkomma vid hantering av starka djur som hästar.

För att summera är det väldigt olika till vilket typ av djur eller husdjur du behöver din djurförsäkring. Vi rekommenderar dig att besöka några av våra mer specifika undersidor som dagligen uppdateras med aktuell information om respektive djur.

Att teckna en djurförsäkring

Har du kommit till det här stycket så är du på bra väg till att ha köpt din djurförsäkring. Att teckna en ny försäkring kan te sig skrämmande liksom alla de otaliga val som finns att välja på mellan olika försäkringsbolag men lugn bara lugn, vi hjälper dig. Att teckna en ny försäkring är egentligen inte alls svårt och oftast så krävs det bara att du vet vilket behov du har. Här får du ta djurets riskbenägenhet i beaktning, en tävlingshäst har andra behov av sin försäkring jämfört med ett ponny som står i ett stall. Tänk till och skriv ner vad du vill ha av din försäkring, sätt en budget för vad du har råd att betala i premie och ta hjälp av vår guide där du kommer att få en övergripande bild av vilka alternativ som finns på marknaden.

Alla djurförsäkringsbolag

Jämför olika typer av djurförsäkring

Likt att det finns många olika djur finns det olika djurförsäkringar. Om du vill börja jämföra djurförsäkringar hos Försäkrat rekommenderar vi dig att specificera till vilket husdjur eller djur det gäller. Nedan hittar du våra vanligaste jämförelser:

Vad ingår vanligtvis?

Ofta pratar man om en så kallad grundförsäkring i en djurförsäkring. Den täcker vanligt förekommande åkommor och har ett bra skydd mot höga veterinärvårdskostnader. Om ditt husdjur råkar ut för en skada eller sjukdom täcks detta vanligtvis, men inte alltid.

Veterinärvård

Kostnaderna för vården om det är så att ditt djur behöver besöka en veterinär är en form av standard. Här kan det vara smart att kolla på saker som den maximala ersättningen eller vad självrisken blir ifall något händer.

Rehabilitering

Om din käraste skulle vara med om en olycka och behöver rehabilitering utav en skada kan detta också ingå i en djurförsäkring. Längden på rehabiliteringen avgörs av skadan och ofta är det även kopplat till en högre kostnad desto längre rehab.

Medicin

Utöver ersättning för vård kan det även i vissa djurförsäkringar ingå ersättning om du behöver köpa medicin. Detta gäller inte samtliga försäkringar så var noga med att kolla vad du är ute efter.

Extra val för djurförsäkring

Det finns även en rad olika extra tillägg som kan vara bra att ha koll på. Dessa är antingen utöver det grundliga skyddet eller en så kallad systerförsäkring som går i samma linje fast har ett helt annat namn och skydd.

Tillläggsförsäkring

Om du vill utöka din vanliga djurförsäkring är det mycket enkelt. I samband med att du tecknar en ny går det att fylla i flera tillval. Dessa extra tillval täcker då t.ex. medicin, rehabilitering, CT-undersökrningar och mycket mera. Tilläggen varierar mellan de olika försäkringsbolagen.

Livförsäkring

Ytterligare ett vanligt och ibland viktigt tillägg är livförsäkring för djur. En livförsäkring täcker om ditt husdjur avlider, springer bort eller blir stulet. Du får då en fast ersättning för sorgen och kan vara en klen men ändå bra tröst om något oväntat skulle hända.

Specialförsäkringar för djur

Utöver grundförsäkringen, tilläggsförsäkringarna och livförsäkringen för djur som katt, hund och häst finns även vissa specialförsäkringar. Dessa kan t.ex. vara jakthundsförsäkring, olycksfallsförsäkring och försäkring mot “dolda fel”. Dessa går att teckna helt separat och behöver inte vara ett tillägg till din vanliga djurförsäkring.

Bäst djurförsäkring

Det är mycket svårt att göra vilken som är den bästa djurförsäkringen. Det finns många mycket bra försäkringsbolag i Sverige men vi kan ge er några generella råd att tänka på. Vi använder dessa råd i vår bedömning utav svenska djurförsäkringar.

Villkor

Det allra viktigaste när man gör en bedömning av djurförsäkringar är det att försöka förstå villkoren. Tyvärr är det mycket jobbigt och ibland tidskrävande. Ett normalt missförstånd när det kommer till villkor är att försäkringsbolaget försöker lura sin kunder, det är inte sant. Ett villkor är mer ett ramverk för hur bedömningen utav eventuella händelser ska behandlas. Visst stämmer det att villkoren skiljer och det i slutänden kommer påverka den som tecknat försäkringen. Men, förhoppningsvis har mindre bra villkor en positiv inverkan på t.ex. pris.

De bästa djurförsäkringarna har schyssta villkor och täcker vanligt förekommande sjukdomar och olyckor. Mer generösa villkor täcker även medicin upp till ett visst belopp.

Bra priser

En bra djurförsäkring har bra priser, så enkelt är det. Att ha husdjur kan vara kostsamt och för ditt hushåll behövs det köpas mat, leksaker och andra hygienartiklar. Du ska därför inte behöva betala för mycket för ditt djurs försäkring.

Vad som avgör priset är flera faktorer. Vi kommer inte kunna hjälpa dig hitta det bästa priset men genom att vara införstådd med vad som påverkar priset kan du ta ett bättre beslut.

Det som påverkar priset är:

  • Ras
  • Ålder

Vanliga frågor om djurförsäkringar

Vad ingår vanligtvis i en djurförsäkring?

En djurförsäkring består oftast utav en grundförsäkring med eventuella tillval och speciallösningar. Grundförsäkringen innefattar oftast ersättning om ditt husdjur/djur blir sjukt eller skadat. Vanliga tillägg kan vara livförsäkring (vid död), ersättning för medicin och andra mer specifika skador för vissa arter/sorter.

Hur definierar ni en bra djurförsäkring?

Vår definition av en bra djurförsäkring är de som har schyssta villkor, bra pris och en tillgänglig kundtjänst vid eventuella frågor. Vi har listat de bästa djurförsäkringarna på denna sida.

Varför ska jag jämföra djurförsäkring?

Det skadar aldrig att jämföra och höra hur andra tänker. Genom att jämföra kan du bara få bättre pris, mer kunskap eller en bättre försäkring. Om du redan har den bästa på marknaden kommer det även att visa sig.