När det gäller att skydda din fyrbenta vän så är enbart det bästa nog, vare sig det gäller mat till din guldklimp eller försäkring för att skydda ditt djur om olyckan är framme. Ett plötsligt besök hos veterinären kan bli en dyr historia och har du ingen försäkring på ditt husdjur så är det bara att säga tack å hej till din semesterkassa. Att ha en bra djurförsäkring som passar just dina behov är med andra ord otroligt viktigt.  

Här på hejförsäkring.se hjälper vi att hitta just den försäkring som passar dina behov bäst genom att lista de mest genuina och trovärdiga bolagen som erbjuder djurförsäkringar på dagens marknad, till det billigaste priset. Istället för att traggla sig igenom all information om djurförsäkringen på bolagets egna hemsida eller hoppa på första bästa erbjudande som i slutet kan stå dig dyrt så kan vi istället erbjuda en enkel överblick där vi listar vad varje enskilt försäkringsbolags erbjuder i sitt paket samt vilka villkor som gäller. Allt för att du ska känna dig trygg och och få en sådan kostnadseffektiv försäkring som möjligt.

Att tänka på vid val av djurförsäkring

Vid köp av exempelvis hundförsäkring så är det viktigt att ta i beaktning vilken miljö som hunden kommer att befinna sig i. En sällskapshund kräver en annan försäkring än exempelvis en hund som ska bruka i arbete eller om används för avel. En hund som flyttar in i en familj blir allt som oftast som en extra familjemedlem och ska därmed försäkras efter det.

Även för katter så är det viktigt med en bra försäkring, men extra viktigt är det då du har en utomhuskatt i hushållet. En katt som mestadels lever ute och socialiserar sig med katter löper större risk att drabbas av kattrelaterade åkommor, såsom kattsnuva eller kattpest. En inomhuskatt är dock inte befriad från olycka och därmed så krävs det en bra försäkring även för din lilla pälsboll i hemmet.

En liten kanin kan ju bli sjuk den och fastän den annars är billig i drift så kan pengarna lätt springa iväg vid ett veterinärbesök. En smådjursförsäkring är dock inte lika vanligt som en försäkring för en katt eller hund och aktörer som erbjuder den här typen av försäkring är med andra ord begränsade på en annars så livlig marknad.

Är du en lycklig stjärna som äger din egna häst? Grattis, men precis som för andra djur som är det viktigt med en bra försäkring för att kunna hålla din häst frisk och kry utan att behöva tömma plånboken vid plötslig sjukdom. Vid val av försäkring för häst så rekommenderas en livförsäkring som ger veterinärvårdsförsäkring vilket täcker stor del av kostnaden för veterinärbesök. För din säkerhet så finns det även de försäkringar som täcker personolyckor, såsom fall vid ridning eller andra skador som kan uppkomma vid hantering av starka djur som hästar.

Att teckna en djurförsäkring

Har du kommit till det här stycket så är du på bra väg till att ha köpt din djurförsäkring. Att teckna en ny försäkring kan te sig skrämmande liksom alla de otaliga val som finns att välja på mellan olika försäkringsbolag men lugn bara lugn, vi hjälper dig. Att teckna en ny försäkring är egentligen inte alls svårt och oftast så krävs det bara att du vet vilket behov du har. Här får du ta djurets riskbenägenhet i beaktning, en tävlingshäst har andra behov av sin försäkring jämfört med ett ponny som står i ett stall. Tänk till och skriv ner vad du vill ha av din försäkring, sätt en budget för vad du har råd att betala i premie och ta hjälp av vår guide där du kommer att få en övergripande bild av vilka alternativ som finns på marknaden.

Alla djurförsäkringsbolag

Bolag Hund Katt Häst Smådjur
ica försäkring omdöme Ja Ja Nej Nej
moderna djurförsäkring Ja Ja Nej Nej
folksam djurförsäkring Ja Ja Ja Nej
Ja Ja Nej Nej
Ja Ja Ja Ja
if djurförsäkring Ja Ja Ja Nej
Ja Ja Ja Nej
Ja Ja Ja Ja
sveland djurförsäkring Ja Ja Ja Ja
Ja Ja Ja Ja
agria djurförsäkring Ja Ja Ja Ja

Typer av djurförsäkring

Jämför kattförsäkring

Jämför hundförsäkring

Jämför hästförsäkring

Jämför smådjursförsäkring